dissabte, 5 de juny del 2010

Mequinenza- Matarranya dijous 3 de juny



De bon mati ja tenim les barques vora el riu i ens preparem per emprendre la jornada. Avui serà un dia en poca corrent, però tots els moriscos ho emprenen en ganes, el tram de riu es molt tranquil, baixem relaxats i admirant totes les raconades. A meitat del camí ens trobem amb uns amics que ens han vingut a veure com estàvem, ells pujaven riu amunt amb una embarcació petita; es el senyor Pedret pare i fill i ens porten una nova morisca que vindrà a passar uns dies en natros. Ella es l´Elena Maureso i en poc ratet ja esta embarcada a les barquetes i remant com la que més. Ens han portat uns quants fruits secs, una bota de vi i una miqueta de ranxo per a ficar entre pa i pa.
El campament es revifa i els moriscos tornem agafar forces per arribar al Matarranya. Ens creuem amb moltes especies d´ocells que van planejant pel riu amb una tranquil·litat i un silenci que relaxa als més alterats. En arribar a l´embarcador de Matarranya ens disposem a pujar fins al poble de Fayó, un poble molt tranquil i amb una gent molt salerosa, que enseguida ens donen conversa i ens inviten a conèixer la seva població. En fer-se fosc comença apretar la gana i l´Elena ens prepara una arròs en abadejo que torna a deixar a tots en les piles carregades. La gent de Fayó ens deixa una casa vora l´embarcador a que puguessem fer el ranxo i menjar tranquils, ddesprés al tard, Lluc agafa la guitarra i ens fa uns quants temes per a poder emprendre la nit, juntament amb una bona colla de nous amics de Fayó i ben entrada la matinada ens despedim i mo n´anem a dormir......que demà ens espera una nova jornada de pales i sol.



























1 comentari:

  1. Atenció seguidors.
    Per els que demà diumenge vulguin saber i conviure amb ells.
    A Flix davant del pas de barca del mateix poble.
    Acamparan al marge dret , davant la barcassa cara al poble.
    Dues opcions per anar hi. Des de el poble anar al pas de barca, però os podeu trobar carrer tancats per la festa del corpus i manifestació antiabocament
    o bé per la carretera que envolta el meandre de Flix . direccio pas de barca .
    http://www.tagzania.com/pt/pas-de-barca/

    ResponElimina