diumenge, 6 de juny del 2010

Acampada a Flix diumenge 6 de juny






Avui es complien exactament els 400 anys en que els moriscos expulsats de Lleida, Aitona, Seròs, Fraga i Mequinensa estaven concentrats a Flix, preparant la baixada conjunta de tots.
Degut a aquesta reagrupació i al nostre objectiu d'intentar seguir fidelment en la nostra baixada el cumpliment dels 400 anys d'aquesta tragèdia, avui hem estat tot el dia acampats a Flix.
El lloc on s'ha acampat està al costat de la barcassa de Flix, però al costat contrari del poble. Es un bon lloc perquè permet estar aïllats i a la vegada ser perfectament visibles des d'alguns carrers de la localitat. S'ha tornat a calar un gànguil, a veure si cau alguna cosa i ens hem esmerat una mica més en preparar el campament.
Hem rebut algunes visites i agraïm especialment les dels que han vingut de més lluny, com les del Delta i Lleida.
Durant aquesta acampada, com sempre, s'ha anat a visitar el poble a fer pedagogia d'aquesta expulsió, on ens ha sorprès, a natros i als de Flix, una violenta tormenta que en qüestió de minuts ha desfet totes les catifes de flors, que es tradicional que es facin a Flix tots els anys en el dia d'avui per motiu d'una festa religiosa cristiana. Dels 400 anys de la nostra expulsió, res de res, excepte la visita de Pere Muñoz, un senador i ex alcalde d'aquesta localitat que es professor d'història i te treballs publicats sobre Flix i la expulsió dels moriscos.
De totes formes tota la gent amb la que hem contactat, com per tot, s'ha mostrat molt simpàtica i interessada.
Per la nit i ja amb la barcassa tancada, s'ha tingut que fer un rescat amb els barquets d'una part de la expedició que s'havia quedat aïllat al costat del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada